De besprekingen met gemeente en andere belangrijke partijen zijn in volle gang en het ziet er veelbelovend uit. Beach on Wheels gaat vrijwel zeker op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus voor de vijfde maal van start op Strand Nulde. Hiermee gaat een grote wens van zowel de deelnemers als de bezoekers van vorige edities opnieuw in vervulling. Het programma is daarnaast ook nog eens uitgebreid met een aantal spectaculaire onderdelen, zodat nog meer mensen aan hun trekken kunnen komen in dit laatste vakantieweekend van augustus.

 

Er is de afgelopen maanden met een groot team onder leiding van Arjan Brouwer hard gewerkt om dit geweldige evenement weer voor de plaatselijke motorrijders en jeugd mogelijk te maken. En er zijn weer gezellige en sportieve elementen toegevoegd die uniek zijn in de motorwereld.

 

Zo is er op de zaterdagavond geen nachtcross, maar gaat alle aandacht uit naar het in 2015 nieuw geïntroduceerde fenomeen: De Knock-Out races. Aan de start staan per race over het verkortte circuit slechts 4 deelnemers. Het starthek valt, en weg zijn ze. Wie gaat als eerste de eerste bocht in? Wie weet hem nog in te halen? Dat moet snel gebeuren, want er zijn maar 2 rondes! Na een aantal races worden de halve finales bekend. De beste 2 van elk gaan naar de finale en even later is de winnaar bekend. Zowel voor quads als solo’s vraagt dit de opperste concentratie, een bloedsnelle reactie en gaan met die banaan tot de finishvlag valt. Snelheid, spanning en sensatie, dus!!

 

En na dit superspannende motorspektakel hebben we op de zaterdag na tien uur nog een muzikale verrassing voor het publiek met een optreden van de BoerenRockBand Ritn Ditn uit Nijkerk. Deze mannen doen niet Normaal, maar gaan nog veel verder met heuse Veluwse Rock&Roll in de nog grotere feesttent. Dat wordt geen heuken, maar beuken en stampen!

 

Ook nieuw is het speciale Dakar-programma. We hebben diverse Dakar deelnemers uitgenodigd om naar Beach on Wheels te komen om hun supersnelle bolides aan het publiek te komen tonen. Zo kun je op de foto met gave Dakar trucks, auto’s en motoren. Op dit moment zijn we zelfs in onderhandeling om zelfs een Dakar motoren-klasse van start te kunnen laten gaan! Onder de bezoekers worden ook kaarten verloot om een heuse rit met een Dakar auto of truck op Valkenswaard te winnen.

 

Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven op Beach on Wheels. Zo kan iedereen weer genieten van een nog spectaculairder Wipe-Out Zone met allerlei speciale hindernissen die weer het uiterste zullen vergen van mens en machine. Wie deze shortcut in het circuit neemt maakt kans op kostbare seconden winst, maar kan ook de man met de hamer tegenkomen.

 

De vrijdagavond staat verder in het teken van de BoerenNachtCrosses waarbij zowel de solo’s als de quads een uur lang door schemer en donker rijden om te bepalen wie de langste adem heeft.

 

Het middagprogramma wordt gevormd door allerlei klassen voor zowel solo’s als quads. Zo is er de Brommerklasse en de nieuwe MX50 klasse en zijn er wedstrijden voor kids t/m 10 jaar en jeugd vanaf 11 jaar. Daarna komen de grote kanonnen aan de start in de MX2 en MX1 klasse waarna de grote quads de kans krijgen het terrein eens goed om te ploegen.

 

Op motorgebied dus volop aanbod, maar daarnaast is er nog een groot programma op het marktplein waar een nog grotere feesttent en diverse cateraars verzameld zijn. Speciaal voor de jongeren is er allebei de dagen een spetterend muziekprogramma met Deejays en live optredens. En of het nog niet genoeg is zijn er in de pauzes allerlei vermakelijke onderdelen zoals Kratten Stapelen, Knakworst Kauwen en OlieVatten waarvoor iedereen zich kan opgeven op de site beachonwheels.nl

 

De organisatie heeft de toegangsprijs aangenaam laag gehouden op € 12,50 en kinderen, die op 19 augustus nog geen 12 jaar betalen slechts € 5,00. En het mooiste is: Parkeren is dit jaar helemaal Gratis!

 

De crosswedstrijden beginnen op vrijdag om 14.00 uur en duren tot 22.30 uur. Daarna is het nafeesten tot 01.00 uur. Op zaterdag begint het circus om 14.00 uur en om 22.00 uur gaan we door met ons muziekprogramma tot 01.00 uur. Op last van de gemeente is het meenemen van glas, blik of alcoholhoudende drank verboden. Iedereen wordt gecontroleerd en als men ouder is dan 18 jaar heeft men toegang tot de bier bar door een speciaal polsbandje. Is men jonger, dan staan frisdranken ter beschikking.

 

Op beachonwheels.nl is inmiddels het complete programma te raadplegen. Deelnemers kunnen vanaf nu inschrijven. Ook kan iedereen hier zijn tickets in de voorverkoop alvast bestellen. Mensen die willen meedoen aan de wedstrijden of het (gratis) nevenprogramma kunnen zich vanaf nu inschrijven. Er zijn mooie prijzen te winnen. Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van al het Beach on Wheels nieuws, like dan de facebook pagina www.facebook.com/BeachonWheels Daar worden regelmatig ook gratis tickets verloot.

 

Beach on Wheels zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van grote sponsoren als Eurol, het bekende motormerk, Quadwinkel, de regionale topleverancier voor quads en Vrieshuis Lagemaat. Daarnaast zijn we dankbaar voor de enorme steun van Van de Mheen grondwerken en A. Schotsman en de vele andere materiaalsponsoren, mediapartner De Puttenaer en nieuwsblad Het Kontakt Ermelo en full service internetbureau Promosite.nl.

 

Share This

Share This

Share this post with your friends!