WIPE-OUT ZONE AANGEPAST: GEEN WATERBAK EN ALTERNATIEVE ROUTES VOOR 2015!

De organisatie van Beach On Wheels is constant bezig om het evenement op Strand Nulde te verbeteren. Op 28 en 29 augustus lanceren ze daarom een verbeterde Wipe-Out zone die voor de deelnemers minder technische problemen oplevert en toch een uitdaging vormt voor deelnemers en publiek.

Zo bestaat de Wipe-Out zone nu uit twee zones naast elkaar. De ene is wat eenvoudiger, maar iets om, terwijl de andere wat moeilijker maar iets binnendoor is. De deelnemers kunnen zelf kiezen welk traject ze nemen. Ook is er nog steeds een langere route om de wipe-out heen. Het verschil is echter teruggebracht tot enkele seconden. Zodat iedereen zijn optimale route kan vaststellen.

A:  de korte en zwaarste route met 7 hindernissen.
B:  de lichtere met 6 hindernissen die maar iets langer is.
C:  de omweg zonder hindernissen met wasbord die nog iets langer is.

Kortom, voor iedereen te doen, overal in te halen en natuurlijk met een mooi stuk strand erin.

Plattegrond-wipe-out-zone

Omdat er deelnemers waren die bang waren dat de waterbak schade aan hun motor kon opleveren hebben we besloten geen water meer op te nemen in de wipe-out zone. Er zijn echter genoeg alternatieven die het publiek, maar ook de rijder zeker zal waarderen.

De Wipe-Out Zone is opgenomen in alle wedstrijden van Beach On Wheels. Kijk voor meer informatie of om je aan te melden op http://www.beachonwheels.nl/

Andere activiteiten

Beide avonden staan verder in het teken van de BoerenNachtCrosses waarbij zowel de solo’s als de quads een uur lang door schemer en donker rijden om te bepalen wie de langste adem heeft. Het middagprogramma wordt gevormd door allerlei klassen voor zowel solo’s als quads. Zo is er de Brommerklasse en de nieuwe MX50 klasse en zijn er wedstrijden voor kids t/m 10 jaar en jeugd vanaf 11 jaar. Daarna komen de grote kanonnen aan de start in de MX2 en MX1 klasse waarna de grote quads de kans krijgen het terrein eens goed om te ploegen.

Beach on Wheels 2014 op strand Nulde (Putten)

Op motorgebied dus volop aanbod, maar daarnaast is er nog een groot programma op het marktplein waar een grote feesttent en diverse cateraars verzameld zijn. Speciaal voor de jongeren is er een spetterend muziekprogramma met Deejays en live optredens. En of het nog niet genoeg is zijn er in de pauzes allerlei vermakelijke onderdelen zoals Kratten Stapelen, de Knock-Out Races, Knakworst Kauwen en OlieVatten waarvoor iedereen zich kan opgeven op de site beachonwheels.nl

knakworst-kauwen

Voor diegenen die wel houden van een uitdaging en in een goede conditie verkeren hebben we een nieuw onderdeel op Beach on Wheels 2015: de Mud Fun Run. Deze vindt plaats op zaterdagavond om 19:30 uur. De spelregels zijn simpel: Alle deelnemers staan op linie aan de start. Wanneer het starthek valt stormen de deelnemers over het startterrein naar het speciale parcours met als ingrediënten: zand, water, modder en hindernissen. Het parcours is 1,4 km lang. Wie na een half uur als eerste over de finish komt op dit korte survival-parcours is de BeachRunner 2015. Doe jij ook mee? Er zijn leuke prijzen te winnen.

mudfunrun1

De organisatie heeft de toegangsprijs aangenaam laag gehouden op € 10,00 en kinderen, die op 28 augustus nog geen 12 jaar zijn betalen slechts € 5,00.

De crosswedstrijden beginnen op vrijdag om 14.30 uur en duren tot na middernacht. Op zaterdag begint het circus om 14.00 uur en om 23.30 uur gaat de stekker eruit. Op last van de gemeente is het meenemen van glas, blik of alcoholhoudende drank verboden. Iedereen wordt gefouilleerd en als men ouder is dan 18 jaar heeft men toegang tot de bier bar door een speciaal polsbandje. Is men jonger, dan staan frisdranken ter beschikking.

Op beachonwheels.nl is inmiddels het complete programma te raadplegen. Ook kan iedereen hier zijn tickets in de voorverkoop alvast bestellen. Mensen die willen meedoen aan de wedstrijden of het (gratis) nevenprogramma kunnen zich vanaf nu inschrijven. Er zijn mooie prijzen te winnen. Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van al het Beach on Wheels nieuws, like dan de facebook pagina www.facebook.com/BeachonWheels Daar worden regelmatig ook gratis tickets verloot.

Beach on Wheels zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van grote sponsoren als Eurol, het bekende motormerk, Quadwinkel, de regionale topleverancier voor quads en Vrieshuis Lagemaat. Daarnaast zijn we dankbaar voor de enorme steun van Van de Mheen grondwerken en A. Schotsman en de vele andere materiaalsponsoren, mediapartner De Puttenaer en nieuwsblad Het Kontakt Ermelo en full service internetbureau Promosite.nl die de inschrijvingen van alle deelnemers heeft geautomatiseerd en daarnaast de communicatie rondom dit evenement verzorgt.

Share This

Share This

Share this post with your friends!