Ice Bucket Challenge voor spierziekte ALS

Vanuit de Verenigde Staten is een hype overgekomen van korte filmpjes gemaakt door iemand, die een ander heeft genomineerd en een emmer ijskoud water over zich zelf leeggiet.

Het filmpje wordt op FB/Youtube gezet en ‘het slachtoffer’ moet tenminste 3 anderen nomineren. Zij allen garanderen dat er een bedrag wordt overgemaakt naar de Stichting A.L.S., een op dit moment ongeneeslijke en dodelijke spierziekte. In Amerika deden Oprah Winfrey en in ons land Nigel de Jong reeds mee. Candy Dulfer is ambassadrice voor het fonds.

Ook Beach on Wheels wil zich inzetten voor dit goede doel. Daarom willen wij tijdens BoW 2014 een Ice Bucket Challenge houden op zaterdagavond tijdens de pauze voor de BoerenNachtCrosses. We roepen iedereen op om dit nobele doel te steunen door mee te doen aan onze Ice Bucket Challenge.

Onze spelregels:

  • Wij hebben een aantal emmers klaarstaan met ijskoud water.
  • Je kunt een van deze emmers kopen voor €20,00. Dit bedrag gaat volledig naar de Stichting A.L.S. Nederland t.b.v. onderzoek naar een oplossing voor deze tot nu toe dodelijke ziekte.
  • Iedere verkochte emmer wordt  op zaterdagavond in ‘de arena’  gezet en de genomineerde krijgt de mogelijkheid om naar huis te gaan voor droge kledij. Hij krijgt een P-kaart van ons en gratis toegang voor de tweede maal. Als alternatief hebben wij een sportbroekje,t-shirt en handdoek klaar staan. Wij zorgen dan voor een droge afgeschermde omkleedruimte.
  • Na overleg met TV Gelderland gaan we een massale ICE BUCKET CHALLENGE houden.
  • Na de aankoop ( dus nog voor de challenge zelf) mag de deelnemer 3 personen aanwijzen die door hem genomineerd worden om mee te doen. Wanneer die niet meedoen moeten ze een bedrag doneren aan stichting A.L.S. Hiervoor hebben wij speciale machtigingskaarten op voorraad.
  • Het is en blijft een ludieke actie met als enig doel geld in te zamelen voor A.L.S.

Share This