De organisatie van Beach On Wheels is constant bezig om nieuwe spectaculaire elementen aan de motorsport toe te voegen. Op 28 en 29 augustus lanceren ze een nieuwe primeur voor Nederland: de Knock-out Races!

Het idee voor de Knock-out Races werd geboren bij het zien van de beelden van de snowboardcross op de olympische winterspelen 2014. Slechts 4 deelnemers tegelijk strijden daarbij op een kort spectaculair parcours om de eerste 2 plaatsen. Zij gaan door naar de volgende ronde, de laatste twee vallen af.

“Dat moet ook kunnen bij Beach On Wheels”, was de mening van Arjan Brouwer. “Op die manier krijgt het publiek een geweldig spektakel te zien, terwijl het voor de deelnemers een uitdaging is om op een kort circuit tot het uiterste te gaan om zo snel mogelijk van start te gaan en die voorsprong agressief te verdedigen tot de finishlijn. Eigenlijk het tegenovergestelde van de NachtCross waarbij het vooral aankomt op betrouwbaarheid en lange adem. Zoiets als de verhouding tussen de 100 meter sprint en de marathon.”

De rest van de organisatie was direct enthousiast over dit plan en al snel werden de voorwaarden voor dit spectaculaire onderdeel bepaald. Er komen slechts 4 –duidelijk herkenbare- deelnemers aan de start, het parcours is snel en overzichtelijk en de diverse heats moeten elkaar snel opvolgen, zodat het publiek volop kan blijven genieten. Met een knock-out systeem zodat de deelnemers alles op alles zetten en de winnaars snel bekend zijn.

Daarna moest dit onderdeel nog worden ingepast in het drukke programma op 28 en 29 augustus. Omdat er nog twee uur lang een NachtCross verreden moet worden is de Knock-Out Race op beide avonden gepland om 19.15 uur. Een beetje vroeg voor diegenen die alleen ’s avonds willen komen, maar zeker de moeite waard om iets eerder van huis te gaan.

“We geloven heel sterk in dit nieuwe onderdeel en verwachten dat het publiek, maar ook de deelnemers, er volop van zullen genieten. Voor dit onderdeel is het aantal deelnemers beperkt omdat sommigen daarna nog de NachtCross willen rijden. Daarom zullen we op een bepaald moment geen nieuwe deelnemers meer toelaten tot dit onderdeel. Op dit moment wil een groot deel van de deelnemers ook meedoen aan de Knock-Out Race en tot op heden hebben we dat ook kunnen regelen, maar we verwachten dat we diegenen die op het laatste moment inschrijven zullen moeten teleurstellen”, aldus Wim Brouwer die het programma bewaakt.

Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven op Beach on Wheels. Zo kan iedereen weer genieten  van de spectaculaire wipe-out zone met allerlei speciale hindernissen die weer het uiterste zullen vergen van mens en machine. Wie deze shortcut in het circuit neemt maakt kans op kostbare seconden winst, maar kan ook de man met de hamer tegenkomen.

Beide avonden staan verder in het teken van de BoerenNachtCrosses waarbij zowel de solo’s als de quads een uur lang door schemer en donker rijden om te bepalen wie de langste adem heeft. Het middagprogramma wordt gevormd door allerlei klassen voor zowel solo’s als quads. Zo is er de Brommerklasse en de nieuwe MX50 klasse en zijn er wedstrijden voor kids t/m 10 jaar en jeugd vanaf 11 jaar. Daarna komen de grote kanonnen aan de start in de MX2 en MX1 klasse waarna de grote quads de kans krijgen het terrein eens goed om te ploegen.

Op motorgebied dus volop aanbod, maar daarnaast is er nog een groot programma op het marktplein waar een grote feesttent en diverse cateraars verzameld zijn. Speciaal voor de jongeren is er een spetterend muziekprogramma met Deejays en live optredens. En of het nog niet genoeg is zijn er in de pauzes allerlei vermakelijke onderdelen zoals Kratten Stapelen, de MudFunRun, Knakworst Kauwen en OlieVatten waarvoor iedereen zich kan opgeven op de site beachonwheels.nl

De organisatie heeft de toegangsprijs aangenaam laag gehouden op € 10,00 en kinderen, die op 28 augustus nog geen 12 jaar betalen slechts € 5,00.

De crosswedstrijden beginnen op vrijdag om 14.30 uur en duren tot na middernacht. Op zaterdag begint het circus om 14.00 uur en om 23.30 uur gaat de stekker eruit. Op last van de gemeente is het meenemen van glas, blik of alcoholhoudende drank verboden. Iedereen wordt gefouilleerd en als men ouder is dan 18 jaar heeft men toegang tot de bier bar door een speciaal polsbandje. Is men jonger, dan staan frisdranken ter beschikking.

Op beachonwheels.nl is inmiddels het complete programma te raadplegen. Ook kan iedereen hier zijn tickets in de voorverkoop alvast bestellen. Mensen die willen meedoen aan de wedstrijden of het (gratis) nevenprogramma kunnen zich vanaf nu inschrijven. Er zijn mooie prijzen te winnen. Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van al het Beach on Wheels nieuws, like dan de facebook pagina www.facebook.com/BeachonWheels Daar worden regelmatig ook gratis tickets verloot.

Beach on Wheels zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van grote sponsoren als Eurol, het bekende motormerk, Quadwinkel, de regionale topleverancier voor quads en Vrieshuis Lagemaat. Daarnaast zijn we dankbaar voor de enorme steun van Van de Mheen grondwerken en A. Schotsman en de vele andere materiaalsponsoren, mediapartner De Puttenaer en nieuwsblad Het Kontakt Ermelo en full service internetbureau Promosite.nl die de inschrijvingen van alle deelnemers heeft geautomatiseerd en daarnaast de communicatie rondom dit evenement verzorgt.

Share This

Share This

Share this post with your friends!