Motodrome

 

BoW-sub-motodrome

HOOFDACTS VRIJDAG EN ZATERDAG:

NIEUW: Knock-Out Races van slechts 1 ronde!

Beach on Wheels 2015 voegt een nieuw spectaculair onderdeel toe aan haar programma waar we ontzettend veel spanning en sensatie van verwachten: De Knock-Out races in de vooravond op zowel vrijdag als zaterdag. Aan de start staan per race over het verkortte circuit slechts 4 deelnemers. Het starthek valt, en weg zijn ze. Wie gaat als eerste de eerste bocht in? Wie weet hem nog in te halen? Dat moet snel gebeuren, want er is maar 1 ronde! Daar is de finish al. De winnaar krijgt 6 punten, de tweede 4, de derde 2 en de laatste 1 punt. Zodra de finishvlag valt, staan de volgende 4 al weer klaar. Na een aantal races worden de halve finales bekend. De beste 2 van elk gaan naar de finale en dan hebben we even daarna de winnaar. Spanning en sensatie, dus!!

BoerenNachtCross en BoerenNachtQuads

Het hoogtepunt van de Beach on Wheels 2015 wordt gevormd door de Boeren Nacht Cross voor solo’s en de BoerenNachtQuads voor quads. Zowel op vrijdag als zaterdag gaan nu beide klassen van start! Kortom: volop spanning in deze nieuwe editie van Beach on Wheels!

OVERZICHT VAN ALLE MOTOCROSS KLASSEN:

Boeren Nacht Cross

Verleden jaar werd op Strand Nulde voor de derde maal een Boeren Nacht Cross gehouden. Volgens zowel deelnemers als toeschouwers was dit weer een daverend succes. Daarom komen we dit jaar terug met dit superspektakel. Ook dit jaar kunnen rijders alleen of als team van twee rijders meedoen waarvan er dan altijd maar een tegelijk rijdt. Ook dit jaar mag een team met 1 of 2 motoren aan de start verschijnen. Er is echter maar 1 transponder en 1 armband die de ene rijder moet overdragen aan de ander. Een soort estafette-systeem dus. Dit jaar is een goede verlichting verplicht. Voorop een wit licht en achterop een rood licht. Hoe men die aanbrengt mag men zelf weten, maar zodra een van de lampen uitvalt is het team uit de race. Opnieuw is het strand goed verlicht. Winnaar is de rijder of het team dat in beide manches de meeste rondes aflegt. Een rijder heeft 2 helpers en een team heeft 1 helper.

Boeren Nacht Quads

Speciaal voor de quads is er een eigen BoerenNachtQuads klasse. Ook voor hen geldt dat er alleen meegedaan mag worden of dat er teams worden gevormd van twee rijders waarvan er altijd maar een tegelijk rijdt. Een team mag met 1 of 2 quads aan de start verschijnen. Er is echter maar 1 transponder en 1 armband die de ene rijder moet overdragen aan de ander. Ook bij de quads is een goede verlichting verplicht. Voorop een wit licht en achterop een rood licht. Hoe men die aanbrengt mag men zelf weten, maar zodra een van de lampen uitvalt is het team uit de race. Opnieuw is het strand goed verlicht.Winnaar is de rijder of het team dat in beide manches de meeste rondes aflegt. Een rijder heeft 2 helpers en een team heeft 1 helper.

Brommer Cross klasse (brommers+funbikes)

Op een echte Brommer Cross heeft de regionale jeugd weer lang moeten wachten: op 28 en 29 augustus 2015 is het opnieuw zover. Legaal crossen over het strand bij Nulde. Het meedoen aan de Brommer Cross is toegestaan voor iedereen (m/v) vanaf 11 jaar. De brommer of funbike mag  zowel automatisch als met versnellingen zijn. De brommer hoeft niet gehouden te zijn aan het wegenverkeersreglement qua vermogen. Helm verplicht uiteraard.

Kids klasse Solo’s, Pitbikes en Quads

Speciaal voor jongeren t/m 10 jaar is er de Kidsklasse voor motoren, pitbikes en quads tot 200cc. Via een speciale startprocedure komen zowel de solo’s/pitbikes als de quads tegelijk in de baan op vrijdagavond. Het zal schitterend zijn om te zien hoe deze allerjongste rijders het lange en zware circuit trotseren. Kortom: het wordt weer genieten van de jonge talenten bij deze nieuwe  editie van Beach on Wheels!

Jeugdklasse Solo’s, Pitbikes en Quads

Speciaal voor jongeren vanaf 11 jaar is er de Jeugdklasse voor motoren, pitbikes en quads tot 200cc. Via een speciale startprocedure komen beide tegelijk in de baan op zowel de vrijdag als de zaterdag. Het zal schitterend zijn om te zien hoe deze jonge rijders het lange en zware circuit trotseren. Kortom: het wordt weer genieten van de jonge talenten bij deze nieuwe  editie van Beach on Wheels!

NIEUW: MX 50 klasse en Superklasse

Speciaal voor diegenen die vaker aan officiële bromfietscross wedstrijden meedoen introduceren wij deze twee nieuwe klassen die volgens de officiële specificatie van het onkbromfietscross.nl reglement willen meedoen. Het belooft een echt spektakel te worden wanneer er in deze eerste editie op ons terrein voldoende inschrijvingen komen. Bij de MX50 klasse is de eis een cylinderinhoud van 50cc, de rest is vrij indeelbaar. Bij de superklasse gelden de volgende eisen: Maximale cilinderinhoud: 50cc, Carburateurdoorlaat: vrij, Frame vrij,  Gehomologeerd bromfietsblok (aantoonbaar),  Aandrijving: schakel. We zijn benieuwd hoe deze klasse zich op Beach On Wheels zal manifesteren!

Cross klasse Solo’s MX2 en MX1

Bij de Motorcross/Offroad klasse MX2 en MX1 komen vrijdag en zaterdag veel plaatselijk bekende rijders aan de start. Hier kunt u uw plaatselijke favoriet aanmoedigen. Afhankelijk van de deelname zullen de MX2 en MX1 waarschijnlijk in aparte wedstrijden rijden, waardoor het krachtsverschil zo minimaal mogelijk is. Uiteraard doen ook rijders mee die aangesloten zijn bij een motorbond of crossclub. Maar liefst tweemaal hebben deze rijders de kans om hun kunsten te vertonen op de vrijdagmiddag en tweemaal op zaterdagmiddag.

Quads klasse “De Veluwse Zandhappers”

Bij de Open Regio Cross Quads klasse komen de vierwielige quads van vooral de plaatselijk bekende rijders aan de start. Veel van hen zijn lid van “De Veluwse Zandhappers”. Hier kunt u uw plaatselijke favoriet aanmoedigen. Uiteraard kunnen ook rijders meedoen die aangesloten zijn bij een motorbond of crossclub. Maar liefst tweemaal hebben deze rijders de kans om hun kunsten te vertonen op de vrijdagmiddag en tweemaal op zaterdagmiddag.

Het programma van Beach on Wheels staat vermeld op de homepagina.

Alle wedstrijden worden verreden onder auspiciën van en volgens de reglementen van motorsportorganisatie M.O.N.

logo_MON_NW_2013_300px

 

 

 

 

 

 

 

Share This