Boeren Brommer Cross

Op een echte Boeren Brommer Cross heeft de regionale jeugd weer lang moeten wachten: op 29 en 30 augustus 2014 is het opnieuw zover. Legaal crossen over het strand bij Nulde.

Op de vrijdagavond en zaterdagmiddag meten de ‘boeren bromvliegen’ zich met elkaar wie de snelste is of wie het handigst weet te manoeuvreren.

De Boeren Brommer Cross is onderverdeeld in 2 klassen:20120914-184336_02

  1. De brommerklasse: Hierin ligt de nadruk op snelheid en behendigheid.
  2. De funbike klasse: Funbikes worden geklasseerd in een aparte categorie. Deze worden toegelaten tot een cylinderinhoud van 100 cc.

Al het onderstaande is van toepassing op allebei de klassen:
Het meedoen aan de Boeren Brommer Cross is toegestaan voor een iedereen (m/v) vanaf 11 jaar. De brommer mag  zowel automatisch als met versnellingen zijn. De brommer hoeft niet gehouden te zijn aan het wegenverkeersreglement qua vermogen (Houd hiermee rekening op weg naar Beach on Wheels). De deelnemers aan de Boeren Brommer Cross moeten een goedgekeurde helm dragen. Voor de rest zijn er geen verplichtingen.

Alle deelnemers die geen lid zijn van de MON verplichten zich om een daglicentie aan te schaffen à € 15,00 voor 1 dag of € 20,= voor 2 dagen (dit in verband met verzekering).

De wedstrijd gaat over in totaal 15 minuten plus een laatste ronde. In het parcours staat een Boeren Extreme Bak.  Er worden 2 manches per dag verreden. Puntentelling geschiedt via MON-reglement.

De organisatie behoudt zich het recht voor tot uitsluiting bij o.m. wangedrag cq overtreding van de alcoholbepaling. Hiertegen kan geen protest worden ingediend.

Het inschrijfgeld voor de Boeren Brommer Cross bedraagt € 15,= voor 1 dag en € 25,= voor 2 dagen. Deze klasse wordt gereden zonder transponder. Deze hoeft dus ook niet gehuurd te worden. Vooraf inschrijven (en betalen) is noodzakelijk ivm een maximaal aantal deelnemers.

Het maximale aantal inschrijvingen is gelimiteerd op 50 in deze klasse. Snelheid bij inschrijving is dus geboden.

Inschrijven Brommer klasse

 

 

.

Share This