Boeren Nacht Quads (2 x 1 uur)

Informatie voor bezoekers:

Verleden jaar werd op Strand Nulde voor de 2e keer in Nederland een Boeren Nacht Cross gehouden. Dit jaar voegen we er een nieuw fenomeen aan toe: De Boeren Nacht Cross voor Quads! Op beide avonden zullen de quads een heel uur in het schemer rijden. Ook bij de quads mag een rijder alleen rijden of een team vormen van twee rijders waarvan er altijd maar een tegelijk rijdt. Een enkele rijder mag 1 quad en een team mag 1 of 2 quads hebben. Er is echter maar 1 transponder en wanneer je als team rijdt moet de ene rijder een armband overdragen aan de ander. Een soort estafette-systeem dus. Verlichting is verplicht. Voorop een wit licht en achterop een rood licht. Hoe men die aanbrengt mag men zelf weten, maar zodra een van de lampen uitvalt is het team uit de race. De start en finish zijn in helder licht gezet en daarna moeten de deelnemers via een smalle doorgang naar het verlichte strand om in mysterieuze omstandigheden uit te maken wie de meeste ronden in 1 uur aflegt. Het eerste uur wordt gereden op vrijdagavond en het tweede uur op de zaterdagavond.

Het woord zegt ’t al: de Boeren Nacht Quads duurt 2 volle uren en moet door 1 coureur met 1 quad en 2 helpers of 2 coureurs met 1 of 2 quads en 1 helper worden voltooid.

Informatie voor deelnemers:

20120914-20030020120914-20044320120914-200619               De inschrijving staat open voor iedereen. Je hoeft geen licentie of MON-startbewijs te hebben. Je moet dan wel een daglicentie kopen voor 2 dagen bij de MON van € 25,=. Dit is tevens je verzekering.

 Er mag met één of twee rijders en één of twee quads worden ingeschreven. Deze wordt of worden bereden door twee elkaar afwisselende coureurs. Deze wisseling vindt plaats in een  ingerichte pitlane. Bij wisseling, bijtanken en klein onderhoud moet de quad volledig in de daartoe ingerichte box staan. Een milieumat is verplicht, deze is ter plekke te koop voor € 20,00. De keuze van de motor is vrij vanaf 125cc  en een (gehuurde. Zie verder) transponder(elektronische rondenteller) wordt door de organisatie aangebracht. Spiegels zijn niet toegestaan. Er mogen wel meer lampen op de motor of helm worden gevoerd, zolang de voorzijde maar wit en achterzijde rood licht uitstraalt.

Voor de rest zijn er geen specifieke eisen. Dus je mag deelnemen met wegbanden. De ingeschreven quads hoeven niet over een kenteken te beschikken. De ingeschreven quads worden vooraf gekeurd door de MON en de organisatie behoudt zich het recht voor om tot beargumenteerde afkeuring te beslissen. Hiertegen kan op generlei wijze bezwaar worden gemaakt.

De quad/coureur, die de meeste ronden  in 2 x 1 uur heeft afgelegd, is winnaar. De quad, die de finishvlag  na twee uur is gepasseerd, mag deze ‘last lap’ nog bij het konto tellen. In het parcours is een Wipe out zone opgenomen, die de totaal uitslag kan beïnvloeden. Zij die kiezen voor een ‘gemakkelijke weg’ leggen een grotere afstand af. De training bestaat uit het maken van slechts 1 zgn warming up ronde.

Alle deelnemers die geen lid zijn van MON verplichten zich om een daglicentie à € 25 op locatie via MON aan te schaffen (dit in verband met verzekering) en een transponder (€ 20) van de MON-organisatie te huren wanneer ze deze niet zelf hebben. Het inschrijfgeld voor deelname bedraagt € 50,=per team van 2 rijders en 1 helper of 1 rijder en 2 helpers. Dit moet direct bij inschrijving per iDeal worden voldaan. Zolang de betaling niet heeft plaatsgevonden bent u niet ingeschreven. Het aantal inschrijvingen is gelimiteerd tot 50 in totaal. Deelname garantie is op volgorde van binnenkomst en betaling.Wie het eerst betaalt is zeker van zijn startplaats. Voordat de coureurs zich opstellen voor de fuik wordt in de 1e manche een nummertje getrokken voor opstelling achter het starthek. In de 2e manche is dit op omgekeerde volgorde van de eindstand van de 1e manche. Tegen de uitslag kan geen protest worden ingediend. . Inschrijven Boeren Nacht Quads     .
Share This