De organisatie van Beach On Wheels is constant bezig om nieuwe spectaculaire elementen aan haar evenement op Strand Nulde toe te voegen. Op 28 en 29 augustus lanceren ze een nieuw element van survival lopers: de Mud Fun Run!

Op dit moment is het meedoen aan survival lopen razend populair in Nederland. Veel deelnemers hebben er wekelijks plezier in om hun krachten en uithoudingsvermogen te testen in een avontuurlijke ambiance. Beach On Wheels is daarvoor een ideale omgeving. Zo is er een deels mul zandparcours en daarnaast een mooi strand en het langzaam aflopend water van het Veluwestrand. En niet in de laatste plaats een groot publiek om de deelnemers aan te moedigen.

Om het die wat moeilijker te maken is er in de eerste plaats de wipe-out zone die al aangelegd is voor de motorfietsen, maar daarnaast worden er een aantal hindernissen in en naast het water speciaal aangelegd voor de MudFunRun. Ook moet één ronde lang een motorband worden meegezeuld, zowel over land als door het water. Aan het begin niet moeilijk, maar langzamerhand steeds vermoeiender.

Plattegrond van de MudFunRun (klik hier of op de afbeelding voor een grote pdf)

MudFunRun-BOW-2015

De MudFunRun gaat over een circuit van ongeveer 1400 meter lengte, waarbij het doel is om zoveel mogelijk meters af te leggen in de beschikbare tijd van 30 minuten plus de laatste ronde. Kwalificatie is op basis van aantal afgelegde ronden.

De MudFunRun start om 19.30 uur op zaterdag 29 augustus. Wil je ook meedoen? De deelname zelf is gratis, er moet alleen een entreekaart van € 10,= worden aangeschaft. Deelname is vanaf 15 jaar en goede loopschoenen zijn verplicht. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op http://www.beachonwheels.nl/mudfunrun/

Hieronder wat foto’s van een dergelijke run:

survival-loop1 survival-loop2 survival-loop3

Andere activiteiten

Maar er is natuurlijk nog veel meer te beleven op Beach on Wheels. Zo kan iedereen weer genieten  van de spectaculaire wipe-out zone met allerlei speciale hindernissen die weer het uiterste zullen vergen van mens en machine. Wie deze shortcut in het circuit neemt maakt kans op kostbare seconden winst, maar kan ook de man met de hamer tegenkomen.

Beide avonden staan verder in het teken van de BoerenNachtCrosses waarbij zowel de solo’s als de quads een uur lang door schemer en donker rijden om te bepalen wie de langste adem heeft. Het middagprogramma wordt gevormd door allerlei klassen voor zowel solo’s als quads. Zo is er de Brommerklasse en de nieuwe MX50 klasse en zijn er wedstrijden voor kids t/m 10 jaar en jeugd vanaf 11 jaar. Daarna komen de grote kanonnen aan de start in de MX2 en MX1 klasse waarna de grote quads de kans krijgen het terrein eens goed om te ploegen.

Op motorgebied dus volop aanbod, maar daarnaast is er nog een groot programma op het marktplein waar een grote feesttent en diverse cateraars verzameld zijn. Speciaal voor de jongeren is er een spetterend muziekprogramma met Deejays en live optredens. En of het nog niet genoeg is zijn er in de pauzes allerlei vermakelijke onderdelen zoals Kratten Stapelen, de Knock-Out Races, Knakworst Kauwen en OlieVatten waarvoor iedereen zich kan opgeven op de site beachonwheels.nl

De organisatie heeft de toegangsprijs aangenaam laag gehouden op € 10,00 en kinderen, die op 28 augustus nog geen 12 jaar betalen slechts € 5,00.

De crosswedstrijden beginnen op vrijdag om 14.30 uur en duren tot na middernacht. Op zaterdag begint het circus om 14.00 uur en om 23.30 uur gaat de stekker eruit. Op last van de gemeente is het meenemen van glas, blik of alcoholhoudende drank verboden. Iedereen wordt gefouilleerd en als men ouder is dan 18 jaar heeft men toegang tot de bier bar door een speciaal polsbandje. Is men jonger, dan staan frisdranken ter beschikking.

Op beachonwheels.nl is inmiddels het complete programma te raadplegen. Ook kan iedereen hier zijn tickets in de voorverkoop alvast bestellen. Mensen die willen meedoen aan de wedstrijden of het (gratis) nevenprogramma kunnen zich vanaf nu inschrijven. Er zijn mooie prijzen te winnen. Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van al het Beach on Wheels nieuws, like dan de facebook pagina www.facebook.com/BeachonWheels Daar worden regelmatig ook gratis tickets verloot.

Beach on Wheels zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van grote sponsoren als Eurol, het bekende motormerk, Quadwinkel, de regionale topleverancier voor quads en Vrieshuis Lagemaat. Daarnaast zijn we dankbaar voor de enorme steun van Van de Mheen grondwerken en A. Schotsman en de vele andere materiaalsponsoren, mediapartner De Puttenaer en nieuwsblad Het Kontakt Ermelo en full service internetbureau Promosite.nl die de inschrijvingen van alle deelnemers heeft geautomatiseerd en daarnaast de communicatie rondom dit evenement verzorgt.

Share This

Share This

Share this post with your friends!