De organisatie van Beach On Wheels is vrijdagochtend begonnen met de opbouw en inrichting van het evenemententerrein op Strand Nulde. Na een volle week regen leek het wel of de weergoden even pauze hielden om de organisatie van Beach On Wheels de gelegenheid te geven het terrein op te bouwen voor het grote motorsport en muziek evenement dat op vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus daar van start gaat.

Met een kleine dertig vrijwilligers en het nodige zware materieel werd vrijdag en zaterdag hard gewerkt om het circuit uit te zetten en op te bouwen. Het resultaat is nu al geweldig. Het grootste deel van het circuit was toen al aangelegd en ook de Wipe-Out zone, een speciaal voor het publiek aangelegde zone met spectaculaire hindernissen, was bijna helemaal af. Dit jaar met zelfs twee zones naast elkaar met elk hun eigen moeilijkheidsgraad, maar zonder waterbak om technische problemen bij de coureurs te voorkomen. Dus volop nieuwe uitdagingen die het publiek zeker zal waarderen.

De organisatie verwacht dit jaar extra veel sensatie van het nieuwe onderdeel; de Knock-Out Races die beide dagen rond kwart over zeven zullen plaatsvinden.  Er komen daarbij slechts 4 deelnemers tegelijk aan de start op een kort parcours van een halve ronde met de finish bij de Wipe-Out zone. De eerste twee gaan door naar de volgende ronde en via het Knock-Out systeem wordt zo na enkele ronden de winnaar bekend. De KO-races gaan bliksemsnel want zodra er 4 finishen gaan direct daarna de volgende 4 weer van start.

Uitgebreid programma met BoerenNachtCrosses en meer…

Beide avonden staan vanaf kwart over acht in het teken van de BoerenNachtCrosses waarbij zowel de solo’s als de quads na een Le Mans-start een uur lang door schemer en donker rijden om te bepalen wie de langste adem heeft. Het middagprogramma wordt gevormd door allerlei klassen voor zowel solo’s als quads. Zo is er de Brommerklasse voor brommers, pitbikes en funmotoren, is er de Kidsklasse voor kids t/m 10 jaar en de Jeugdklasse vanaf 11 jaar (zowel solo’s als quads). Daarna komen de grote kanonnen aan de start in de MX2 en MX1 klasse waarna de grote quads de kans krijgen het terrein eens goed om te ploegen. Door te weinig inschrijvingen is besloten de MX50 klasse mee te laten rijden met de brommerklasse. Voor de rest is het deelnemersveld alleen maar uitgebreid dit jaar. Met name de Kidsklasse, Jeugdklasse, Quadsklasse en de BoerenNachtCross voor Quads hebben veel meer deelnemers als verleden jaar. Ook de MX1 en MX2 klasse zijn verder uitgebreid. Naast landelijk bekende deelnemers zullen er ook veel regionale rijders aan de start verschijnen.

Andere ludieke en muzikale activiteiten met DJ Appie

Op motorgebied dus volop aanbod, maar daarnaast is er nog een groot programma op het marktplein waar een grote feesttent en diverse cateraars verzameld zijn. Vanuit de feesttent kan iedereen het terrein goed overzien, zodat alles ook wanneer het even regent gewoon door kan gaan. Speciaal voor de jongeren is er een spetterend muziekprogramma waarbij DJ Appie, vooral bekend van optredens in de regio, iedereen in opperbeste feeststemming zal weten te brengen. En of het nog niet genoeg is zijn er in de pauzes allerlei vermakelijke onderdelen zoals Kratten Stapelen, Knakworst Kauwen en OlieVatten waarvoor iedereen zich kan opgeven op de site beachonwheels.nl. De MudFunRun is een jaar in de ijskast gezet omdat er in Biddinghuizen dit jaar een dergelijk evenement is dat de organisatie niet wil beconcurreren. Voor de kinderen is er in de Kids Zone speciaal vermaak met een springkussen, een paintball attractie en dergelijke.

De organisatie heeft de toegangsprijs aangenaam laag gehouden op € 10,00 en kinderen, die op 28 augustus nog geen 12 jaar zijn betalen slechts € 5,00. Uiteraard hoeft voor kinderen tot en met 3 jaar niet betaald te worden.

De crosswedstrijden beginnen op vrijdag om 14.30 uur en duren tot na middernacht. Op zaterdag begint het circus om 14.00 uur en gaat om 23.30 uur de stekker eruit. Op last van de gemeente is het meenemen van glas, blik of alcoholhoudende drank verboden. Iedereen wordt gefouilleerd en als men ouder is dan 18 jaar heeft men toegang tot de bier bar door een speciaal polsbandje. Is men jonger, dan staan frisdranken ter beschikking.

Op beachonwheels.nl is inmiddels het complete programma te raadplegen. Ook kan iedereen hier zijn tickets in de voorverkoop alvast bestellen. Mensen die willen meedoen aan de wedstrijden of het (gratis) nevenprogramma kunnen zich daar nog steeds inschrijven. Er zijn mooie prijzen te winnen. Wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van al het Beach on Wheels nieuws, like dan de facebook pagina www.facebook.com/BeachonWheels Daar worden regelmatig ook gratis tickets verloot.

Nog steeds extra vlaggers gezocht!

De organisatie van Beach On Wheels kan uiteraard niet zonder de vele vrijwilligers die belangeloos komen helpen om het evenement soepel te laten verlopen. Het is en blijft echter moeilijk om voldoende vlaggers te krijgen voor beide dagen. Daarom heeft organisator Arjan Brouwer voor deze groep een uitzondering gemaakt door ze per hele dag een premie van € 25,= aan te bieden wanneer ze willen vlaggen bij de wedstrijden. Na een korte briefing van 30 minuten kan iedereen, mits gemotiveerd, dit werk doen. Men kan nog steeds extra vlaggers gebruiken. Uiteraard is gratis entree en lekker eten en drinken voor alle vrijwilligers inbegrepen. Iedereen van 15 jaar en ouder kan reageren op de website of per mail naar info@beachonwheels.nl.

Beach on Wheels zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van grote sponsoren als het bekende oliemerk Eurol, de regionale topleverancier voor quads Quadwinkel en Vrieshuis Lagemaat die motorsport in de regio van harte steunen. Daarnaast zijn we dankbaar voor de enorme steun van Van de Mheen grondwerken en A. Schotsman en de vele andere materiaalsponsoren, mediapartner De Puttenaer en nieuwsblad Het Kontakt Ermelo,  Van Hout Reclamemakers & Drukkers die het BOW-Magazine heeft verzorgd en full service internetbureau Promosite.nl die de inschrijvingen van alle deelnemers heeft geautomatiseerd en daarnaast de communicatie rondom dit evenement verzorgt.

Share This

Share This

Share this post with your friends!